söndag 12 april 2009

Bilder från TV-stationen VIVA...


Här är några bilder från TV-stationen VIVA. Det finns också en ½ minuts video som smakprov. Bilderna och videon är från programmet VIVA Live. Viva har ett mycket fräscht tv-program som du kan njuta av ifall du har en parabol riktad mot Astra, en satellitbox och en TV apparat. Om du vill spela in tv-stationens musik kan du göra på två olika sätt. Du kan ha en box med inspelningsmöjlighet eller ha ett instickskort för tv i din dator.

Ett instickskort gör datorn till en TV. Du får tv-bilden på skärmen, detta gör bilden bättre och därför kan du titta på nära håll. Du ansluter antennsladden baktill på datorn. Datorn behöver också ett program för hantering av instickskortet som du installerar innan du kan se TV.

Du kan spela in video eller audio i datorn. För video behöver du ett PVR program som du köper och installerar på datorn. Personal Video Recorder = PVR. För MP3 behöver du ett audio inspelningsprogram som du laddar ned via Internet. Också PVR program kan laddas ned via Internet.


















Om du är litet händig sätter du själv upp och riktar in parabolen och/eller sätter in instickskortet i din dator. Lidl brukar då och då ha parabolpaket med satellitmottagare för förmånligt pris. Boxen som följer med paketet saknar inspelning. Det finns enkla och dubbla LBN huvuden till paraboler. Med det dubbla huvudet kan du ha två boxar och två TV apparater. Då kan du och grannen dela på en parabol.




Det PVR program jag har på min dator innehåller en enkel redigeringsmöjlighet. Med det kan jag kopiera bort oönskade saker som reklam eller annat störande. Det går inte att skarva ihop data från olika tillfällen. Istället gör du en spellista till WINAMP eller någon annan mediaplayer.



Här är en länk till tv-stationen: http://www.viva.tv/TV/ShowDetail/id/5454

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar