lördag 17 januari 2009

Regionalsender, sändare för förbundsländer.

På Astra finns ett hundratal fria tyska sändare, FTA, varav programmen för de ~25 största brukar stå i tidningar. Men det är också så att en del sändare som du vill se inte tas upp i tidningar.

Det sker förändringar hela tiden. Nu senast, som exempel, från 1/1 -009, kommer ComedyCentral att sändas på barnkanlen NICK's kanlplats efter klockan 20:15. Vilken sändare som tar över CC's gamla kanalplats återstår att se.

Många av regionalsändarna, som gör ett gott arbete och har attraktiva program, ingår bland de ~25 största. Programmen finns därför listade i tidningar som tex. Welt Online, tag länken nedan.

Ännu finns inte Anixehd i tidningarna. Det är en privat sändare som sänder i HD kvalitet och då är kodad. Parallelt sänds programmen i standardkvalitet utan kodning. Programmen finns listade på kanalens webbplats. Tag länken nedan.

Här är en lista över de allmäna regionalsändarna:


Det är bara tre förbundsländer som är ensamma om sin tv-sändare, Br, hr och WDR. De andra sänder över flera förbundsländer. Här är en karta som visar fördelningen:



Här är länkar till källor:

http://www.anixehd.tv/

http://tv.welt.de/

http://de.wikipedia.org/wiki/Landesrundfunkanstalt

Mina andra bloggar:

http://skrinet.spaces.live.com/blog/ (MSN)

http://www.angelfire.com/gundam/lundin00/blog/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar